Theateruitstap- Halle


(foto: https://www.alexandervantournhout.be/red-haired-men)

We verzamelen om 14.15u aan het Toerismekantoor, Grote Markt 1 te Halle.

Om 14.30u start onze wandeling onder begeleiding van 2 streekgidsen door het charmante stadscentrum van het middeleeuwse Halle met de Sint-Martinusbasiliek, de thuishaven van de zwarte Onze-Lieve-Vrouw van Halle, en talrijke beschermde monumenten.

We bekijken de kortfilm “het mysterie van de Bouwmeester” waarbij acteur Hubert Damen (ofte Witse) en de architect van de restauraties Karel Breda ons mee op sleeptouw nemen.

Rond 17u mogen we aanschuiven aan tafel in ‘t Groot Café voor een bordje gerookte zalm , stoofvlees met geuze Boon, dessert en koffie. Eén consumptie per persoon (glaasje wijn, pintje of frisdrank) is inbegrepen.

Het hoogtepunt van de dag is allicht de balletvoorstelling Red Haired Men door Alexander Vantournhout. Alexander Vantournhout en zijn drie performers laten zich voor deze hedendaagse dansvoorstelling vol magie, circus, contortionisme (een vorm van extreme acrobatiek) en tekst inspireren door mini prozateksten van de Russische absurdistische schrijver Daniil Charms. Alexander Vantournhout zorgde met vorige voorstellingen reeds voor een nieuwe kleur in de hedendaagse dans. Op een heel unieke manier verbindt hij zijn dansopleiding bij PARTS met zijn ambacht als circusartiest.

Al dat moois kunnen jullie meemaken door te mailen naar tine.verdonck@telenet.be en 55 € (leden) of 57 € (niet-leden) per persoon over te schrijven naar BE88 8905 8400 8941 van CKLvR .
Aanbod beperkt tot 29 plaatsen, wees er dus snel bij.

Parkeermogelijkheid Halle: Op de parking Nederhem (op 0.8 km, net over de brug van het kanaal) onbeperkt gratis parkeren.