Stadswandeling in Gent :”100 jaar expo – 100 jaar vooruit”

We verzamelen ten laatste 14 u aan de fontein op het Sint-Baafsplein voor een gegidste wandeling “Gent 2013, de stad in weelde herboren”.

Het stadscentrum, de Kuip van Gent, kreeg zijn huidige vorm grotendeels in de aanloop van de Wereldtentoonstelling van 1913. Historische gebouwen werden gerenoveerd en vrijgemaakt, er kwamen brede lanen en de stad kreeg haar meest bekende stadsgezicht: de drie torens.

Maar wat vonden de Gentenaars van deze veranderingen? Wie betaalde dit alles? Waar sliepen de 10 miljoen (internationale) bezoekers en hoe vermaakten ze zich? Welke nieuwigheden ontdekte men? Wat bleef er bewaard na de Eerste Wereldoorlog? En is het toeval dat net nu de binnenstad helemaal heraangelegd wordt?

De wandeling eindigt met een bezoek aan het Belfort en nadien krijgen we in de Lakenhalle een aperitief van Cava of Gulden Draak aangeboden met chocolade draakjes en zoutjes.

Om 17 u worden we in Kunstencentrum Vooruit verwacht voor een geleid bezoek aan het gebouw. We bezoeken de verschillende zalen zoals de balzaal, de theaterzaal, de concertzaal en de domzaal en krijgen uitleg over het gebouw en de geschiedenis van Vooruit, doorspekt met fijne anekdotes.
We eindigen de namiddag met een gezellig avondmaal.
Jullie kunnen deze uitstap meemaken voor € 50 per persoon.
We reserveerden 25 plaatsen.

Inschrijven via tine.verdonck@telenet.be of telefonisch 09/362 94 25 voor 26 mei.
Inschrijving pas definitief na betaling op rekeningnummer BE88 8905 8400 8941