Muzikale documentaire: “Bobby Setter – Fats domino”

Muzikale documentaire, gemaakt door Bobby Setter ism de Koninklijke filmclub OVAKI vzw ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Fats Domino

De rhythm-and-blueszanger-pianist Fats Domino werd in 1928 in New Orleans geboren. I n de jaren 50 en 60 was hij de bestverkopende Afro-Amerikaanse muzikant. Wie kent niet Blue Berry Hill, My girl Josephine, I’m walking, I hear you knocking , There goes my heart again,…
Bobby Setter is de stichter van de Bobby Setter Band, het oudste nog actieve dansorkest in Vlaanderen. De Band werd opgericht in 1963 en ging al snel internationaal. In1974 ontmoette Bobby Setter Fats Domino in het Hilton Hotel in Berlijn. Daar werd de basis gelegd van een hechte vriendschap en een samenwerking die resulteerde in 3 Europese tournees.
De vriendschap met Fats Domino bracht Bobby Setter verschillende malen naar New Orleans waar hij exclusieve opnames maakte bij Fats thuis, ook na 2005 toen Fats Domino na doortocht van de orkaan Katrina een korte tijd vermist was.
Van deze exclusieve beelden samen met vele muzikale clips werd een langspeelfilm gemaakt: een aangrijpend document met veel muziek, humor en emotie en een mooie weergave van de jarenlange vriendschap tussen de 2 muzikanten.

Waar: Zaal heemkring, Kloosterstraat 13, 9860 Moortsele
Wanneer: vrijdag 14 oktober 2016, 20u.