Lezing van Liesbet Walckiers : ‘Brazilïe in de kijker’

Het WK voetbal in 2014, de Olympische spelen in 2016: zegen of tragedie voor de Brazilianen?

Brazilië was de laatste jaren een goednieuwsshow met snel dalende armoede, een even snel groeiende middenklasse, de beschikking over enorme olievoorraden voor zijn kust. Het WK voetbal in 2014 en de Olympische Spelen van 2016 moesten de kroon op het werk worden.
Het WK ligt nog vers in ons geheugen met beelden van feestende mensen, zon en sambamuziek en we feliciteren onze Rode Duivels met hun prestatie!
Maar er bereikte ons ook ander nieuws: gedwongen verhuizingen, gewelddadige repressie in de favela’s, straatprotesten, sociale spanningen, overdadig geweld, moord en prostitutie bij straatkinderen. Hoe ziet de toekomst van deze Brazilianen er uit? Zullen ook zij uiteindelijk de vruchten plukken van de organisatie van deze sportevenementen?
Liesbet Walckiers ontpopte zich al vrij snel tot Latijns-Amerikakenner nadat zij als een van de eerste vrouwelijke journalisten bij het toenmalige BRT-televisienieuws begon te werken.
Zij is dan ook de uitgelezen persoon om ons een beeld te schetsen van dit mooie, zonnige land met zoveel troeven maar ook zoveel schrijnende toestanden.

Plaats : Heemkring , Kloosterstraat 13, Moortsele
Aanvang van het gebeuren : 20u.

Prijs : € 5 (leden CKLvR) € 7 (niet-leden)