30 april 2023: Opera Gent

De CKLvR nodigt uit:
Opera Ballet Vlaanderen programmeert van 27 april tot 4 mei 2023 in de opera van Gent

Wereldwijd worden kinderen gekooid in fabrieken vol bekende merken. Naaiend, stikkend, zwoegend. Voor macht en multinational. Wereldwijd dalen dagelijks kinderen af in mijnen vol snel geld. Wereldwijd vluchtenkinderen van vernieling naar een andere ‘morgen’. Kruistocht is een hedendaagse familie-opera vanaf 10+ van Johan De Smet en Frederik Neyrinck en geënt op het boek ’Kruistocht in spijkerbroek’ van Thea Beckman. De opera zoomt in op kinderslavernij en migratie door kinderen. Op het podium een diverse cast van alle leeftijden, met meer dan vijftig kinderen op de scène, met Marjan De Schutter en met een muzikale alliantie tussen orkest en de Compact Disk Dummies. Kruistocht is een theatrale queeste naar de rechten van het kind. Een reis door de geschiedenis over een noodzakelijke strijd die nog niet werd gewonnen.

De CKLvR heeft 30 parterre tickets op de kop kunnen tikken voor deze uitzonderlijke voorstelling op zondag 30 april. Laat deze unieke kans niet voorbijgaan om jezelf en/of je kinderen en/of kleinkinderen (10+) een buitengewoon boeiende ervaring te laten beleven en dit aan een – voor opera – zeer democratische prijs.
Wij bieden jullie deze activiteit aan in combinatie met een gegidste rondleiding in de kuip van Gent, ook op maat van jongeren, met nadien middagmaal in een Syrisch restaurant om
de keuken te leren kennen van mensen die hun vaderland zijn ontvlucht op zoek naar een beterleven.


Programma:
10u30: samenkomst op het Bisdomplein. Parkeren kan vlakbij in parking Reep, Seminariestraat.
Gegidste wandeling in 2 groepen.
12u30: middagmaal in Syrisch restaurant, Brabantdam
14u30: samenkomst aan operagebouw
15u00: begin voorstelling
16u30: einde voorstelling
Prijs voor dit geheel: volwassenen €50 (daarmee kom je nog niet aan de helft van wat een
parterre ticket normaal kost) – kinderen tem 15 €40


Inschrijven via inschrijvingen@cklvr.be of 0478 20 45 11
Inschrijving definitief na betaling op rekening BE88 8905 8400 8941