24 september 2021: Voordracht: “Ivan Ollevier : De jaren van chaos”

Het Brexitreferendum van 2016 stortte het Verenigd Koninkrijk in een ongeziene politieke en maatschappelijke crisis. VRT-journalist Ivan Ollevier stond op de eerste rij en zag hoe het Britse politieke systeem in elkaar klapte. Ollevier reisde door het land om er met gewone Britten te praten. Hij vertelt over de bizarre, eeuwenoude rituelen in het Britse parlement en over de vaak excentrieke figuren die het bevolken.

In de Conservatieve Partij grepen muiters en politieke vrijbuiters de macht, oud-ministers met een decennialange en eerbare staat van dienst werd de deur gewezen, in Downing Street installeerde zich een politieke avonturier, terwijl de parlementsleden van de Labourpartij elkaar de tent uitvochten. Maandenlang liep Ollevier rond in Westminster en zag met stijgende verbazing hoe het eiland dat ooit een baken was van stabiliteit en zekerheid op drift sloeg in een politieke storm. En toen moest de pandemie nog beginnen.

Ivan Ollevier is sinds 1998 de VRT-specialist voor het Verenigd Koninkrijk, waarover hij tot nu toe vier boeken schreef.

Waar: zaal de Rots – Marktplein 5 , 9860 Scheldewindeke.

Wanneer : Vrijdag 24 september 2021, 20u;

Prijs: 6 euro (leden) , 8 euro (niet-leden)