13 mei 2022: Wijnproefavond: “Belgische wijnen” – Sabine De Boose

In navolging van bier, chocolade, staat nu ook Belgische wijn aan de vooravond van een internationale doorbraak. En terecht!

Hebben de Romeinen wijnbouw in ons land gebracht?  Of waren het de middeleeuwse kloosters en hun miswijnen die ons in België druivenranken deden planten?  Wijnbouw is niet nieuw in België.  Het Belgisch klimaat is nét de grens van wat mogelijk is om wijn te maken. Klimaatopwarming, nieuwe technieken en kennis hebben de Belgische wijnbouw sinds enkele jaren terug op de kaart gezet.

Samen met jullie ontdekken we de Belgische wijnen onder de deskundige leiding van Sabine De Boose. Gedreven door passie heeft zij een 3-jarige wijnopleiding gevolgd en het diploma sommelier-conseil behaald in Suze-la-Rousse in de zuidelijke Rhônevallei.  Als docente aan de Vlaamse wijnacademie geeft ze deze passie en wijnkennis door aan wijnliefhebbers en levensgenieters.

We genieten van een zevental lokale wijnen.

Inschrijven noodzakelijk voor vrijdag 6 mei via inschrijvingen@cklvr.be of 0478/20 45 11 (met de vermelding van naam en aantal personen) op het rekeningnummer: BE88 8905 8400 8941.